Triathlonhelg på Norrqvarn

En nystart på träningen är precis vad jag behöver!
Imorse åkte jag och träningskompisen Jenny iväg på en inspirationshelg på mysiga Norrqvarn SPA & konferens.
Vi checkade in kl 9 och åt en god andra frukost. Vilket härligt ställe! Mysig inredning och härlig stämning.
Jag blev totalkär i deras lampor. De här tillexempel. Vill ha.. fast jag vet inte var jag skulle hänga den?

20140503-225633.jpg
Triatlonproffset Magnus Johansson hade nyttig löpskolning med oss och förklarade superbra hur man rör sig fortare kontra bromsar stegen som många av oss gör när vi springer.
Hade det varit förbipasserande hade de nog funderat

20140503-230125.jpg
Sen fick vi träna på snabba intervaller nere vid kanalen. Min insulinpump krånglade under hela passet med löpträning (ville bli primad) så jag fick koppla loss den säkert 10 gånger från kroppen för att försöka få ordning på den. Sånt vill man INTE ska hända under en tävling.

20140503-230621.jpg
Efter lunchen va det teknik och balansräkning på cykel.
Vi tränade svängar mellan koner och att cykla så sakta vi kunde.
Det va jag riktigt dålig på och rädd för att ha fötterna fastspända i clipsen men jag tänker att det är bättre att kunna cykla fort än sakta 😉

20140503-231337.jpg
Vi fick nyttiga tips från Magnus tex om hur man sätter fast skorna på cykeln med gummisnoddar för att ta sig snabbt från simning till cykel i växlingszonen T1

20140503-232311.jpg
Sen äntligen cyklade vi fort👌

20140503-231714.jpg
Vi va lite möra efter löp – och cykelpassen så det va fantastiskt härligt att få testa yoga efteråt.
Jag har alltid trott att Yoga inte är för mig men jisses vad härligt det va efter en dags träning. Maria som höll i passet guidade oss att stretcha och tänja ut kroppen på ett superbra sätt. Det här måste jag fortsätta att hålla igång. Perfekt för att förebygga skador!

20140503-234347.jpg

20140503-234405.jpg
Kvällen avslutades med en härlig middag, god lokal öl och en mycket intressant föreläsning av Magnus, om hans elitsatsning, överträning som resulterade i att inte ens ha ork att genomföra en vardagscykeltur -och vägen tillbaka.

Efter att jag bytte insulin-ampull ikväll i pumpen va den tillslut nöjd och slutade skrika och vibrera. Skönt! Krångliga pumpar är verkligen ett stressmoment.
Imorgon ska jag köra min allra första triathlon träningstävling i Töreboda så nu är det är dax att sova lite. Jenny sover redan under de häftiga takbjälkarna i vårt rum.
Gud va skoj jag haft idag och det ska ska bli spännande imorgon!!! ✨

Om challengediabetesblog

Diabetiker sen 1989 som älskar långdistansträning och vill ta igen för träning jag missat och inte vågat ta för mig av tidigare på grund av min diabetes. Visa alla inlägg av challengediabetesblog

6 responses to “Triathlonhelg på Norrqvarn

 • Vivianne

  Hej,

  Tack för en inspirerade blogg!
  Jag använder också cgm, har den på armen. Nu till sommaren kan jag ibland tycka att ha den på armen är lite jobbigt. Till träning känns det ok och ibland lite coolt, men till vardags vill jag ha kortärmat utan frågan, ”vad är det där?”
  Är lite rädd att cgm:en inte håller lika länge då dock… 😦
  Har du något tips på bra allternativt ställe att ha cgm: en som ändå funkar vid träning?

  • challengediabetesblog

   Heeej Vivianne!!! Tack för inlägg och jättekul att du gillar bloggen 😃
   Härligt att du har CGM 👍
   Jag har den helst på armen eftersom den är minst ivägen där… Annars ovanför rumpan. Där är den inte så mycket ivägen när man sportar men kolla bara så du inte sätter den just där du har byxkanten när du böjer dig eller sätter dig ner. Har sett att en del har Cgm på ”kärlekshandtagen” mer på sidan av magen/ryggen. Det kanske funkar? Den ska ju mäta i fettvävnad och där finns det ju 🙂
   Vad tränar du mest?
   Nattis!

   • Vivianne

    Hej o tack för tipsen!!
    Jag tränar inte på din nivå..än 😉
    Jag försöker variera o träna så ofta varierat det går.
    Just nu är jag nog mer inriktad på styrka o löpning. Lite cykel blir det också med min cykeltokiga familj. 🙂
    (Därav min svårighet att hitta en mer dold men ändå bra placering av cgm:en.)

   • challengediabetesblog

    Hej!!! Löpning och styrketräning är en grym combo 😃👍
    Har du något lopp som mål? Jag tycker det blir mycket skojigare att träna då.
    När du sätter cgm på armen, har du den på undersidan som jag? Där är den minst i vägen och syns minst.. Fast helt osynlig är den ju inte 😜
    https://challengediabetesblog.com/2014/04/06/leksaker-gor-det-hela-roligare/ (bild 3 är hur jag har min cgm på armen) på magen är den bara ivägen för mig, speciellt vid cykling. Säg gärna till om du hittar nått bra ställe som funkar för dig!!! Ha en fin dag!!!

 • Madeleine

  Vad skoj du har det!! Hoppas pumpen sköter sig idag !! Spännande att höra hur tävlingen gått! Puss från oss! Ps. Saknade dig på brunchen idag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: