Triathlonpremiär

Jag kan lova att jag kände av gårdagens yogapass när jag försökte hoppa upp ur sängen imorse.
Kände mig seg men blodsockret låg perfekt på 6,5mmol/l och höll sig bra även efter den goda frukostbuffén, som ofta är svår att dosera insulin till.
Vi packade ihop och checkade ut från Norrqvarn. Vilket härligt ställe för avkoppling och uppladdning!

Starten för träningstävlingen gick kl 10 i Töreboda.
Det va en kortsprint; 400m simning i bassäng, 2 mil cykel och 5km löpning.
Vi hängde upp cyklarna i växlingsområdet och la ut hjälm, solglasögon och cykel – och löpskor. Eftersom det va så kallt i luften och blåsigt bestämde jag mig för att ta av de blöta badkläderna i omklädningsrummet, byta om till triathlondräkten och överdragskläder där, innan jag sprang ut till växlingsområdet utanför bassängen och hoppade upp på cykeln.

20140504-231034.jpg

20140504-231049.jpgMorgontrött!!!
Solen sken, himlen va blå och blodsockret 7,5mmol/liter när jag hoppade i bassängen som nr 3 för att simma 400 meter. Jag hade stundvis svårt med andningen men simningen gick ändå ok.

Att byta från simning till cykel, T1 tog lång tid men jag hade inga trötta känningar i benen efter simningen iallafall. Cykeln va riktigt blåsig första milen innan banan vände tillbaks. Det va jättekul och på tillbakavägen mötte jag Jenny som såg stark ut.

Växlingen T2 från cykel till löpning va fumlig med cykelkrångel och tappad sko. Löpningen va tuff i benen efter bytet men blev lättare efter ca 700m.
Vi sprang utmed Götakanal och jag orkade öka för varje km.
Jag hade glömt bort att dricka eller äta något under cyklingen kom jag på och hittade en cola-gel i jackfickan som jag försökte få i mig under löpningen.

Min pump som jag vid första bytet till cykel satte fast uppe på bröstkanten lossnade under löpningen och gled längre ner i ”tri-dräkten”
Vid mål hade den hamnat ända nere vid byxgrenen hihi!
Coach Magnus fick sig ett gott skratt och jag är MYCKET glad att pumpen skötte sig utan vibrationer, stök och pip idag 😉

En härlig dag och en skön första triathlonsprint! Blodsockret låg på 5,6mmol/l efter duschen och har skött sig perfekt precis hela dagen.
Tiden bilen 1.19.08 och jag blev 3a totalt och först bland damerna idag. Tack alla inblandade för en till kanondag!
Bra jobbat Lyrestad triathlon 👏
Så mycket sköna människor jag lärt känna och fått umgås med i helgen. ❤️ Extra kram till min roomie Jenny, så kul vi haft!
Håll er för skratt när jag nu bjuder på ett foto taget precis efter målgång…
#insulinpump #felstalle #bula

20140504-234110.jpg

Om challengediabetesblog

Diabetiker sen 1989 som älskar långdistansträning och vill ta igen för träning jag missat och inte vågat ta för mig av tidigare på grund av min diabetes. Visa alla inlägg av challengediabetesblog

3 responses to “Triathlonpremiär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: