Spontant Tempolopp och min sons tjat gav resultat..

Om vi har tur kan vi cykla racer utomhus i oktober och kanske november också men inget går upp emot varma vindar, sol och blå himmel under en långtur. Cykelsäsongen i Sverige lider mot sitt slut.
Det känns så trist att jag missat så mycket skojiga tävlingar och årets mål Ironman i Zûrich.
Jag jobbar på att ladda om och gå vidare 😃

Den här veckan va det dags att stegra träningen och jag har satt en ny CGM sändare (kontinuerlig glukos mätare) på armen så jag kan ha bättre koll på blodsockret. Bra blodsocker är minst lika viktigt som träning om man vill prestera!
Värmlandsserien har tre tävlingar kvar på landsvägscykel.
Deltävling 4, ett distriktmästerskap och tempolopp, skulle gå av stapeln på tisdagen 2 september utanför Karlstad. Jag funderade mer och mer på att anmäla mig när jag läste om loppet kvällen innan.
Jag kan inte bara vänta på att jag ska komma i bättre form och missa mer skoj. Jag älskar ju att cykla!

Min son Noah har tjatat och tjatat på oss att han vill ha en egen landsvägscykel att träna på så han kan köra sin första triathlontävling nästa sommar. Han blev så inspirerad av att se 11årige Thim på triathlontävlingen Görslitet i somras.
Vi har kikat på endel cyklar nu när det är höstrea, men inte hittat nån som han sitter bra på. Svårt att hitta racercykel till barn!
På XXL sport har de 24 tums racercyklar med bra komponenter på sitt eget märke White. Den va nedsänkt 900kr, ihopskruvad och redo att cyklas på.
Noah utbrister ”Perfekt mamma, då kan jag testa den på tempoloppet ikväll”
Jag önskar så att jag hade en 8 årings framåtdriv och mod. Tänk att inte tveka en sekund på att ta sig an en tuff utmaning.
Det slutade med att Noah, som va eld och lågor inför kvällens tävling, fick sin första racercykel. Det tar emot att tjat gav resultat men bra idéer SKA uppmuntras!

IMG_3365.JPG
Tempolopp och Noah va den förste startande på sträckan 6km. Noah va så taggad och glad över att få va med och cykla. Han hade knappt hunnit testa cykeln på parkeringen innan starten. Jag va så nervös!
”Nu har jag en tid att slå nästa gång” säger han stolt när han kommer in i mål!
Jag är så imponerad och bestämde mig just då för att sluta att ta allt så allvarligt. Är det kul så ska man bara köra utan att tveka. ”Kör bara kör”
Det blir som det blir och förutsättningarna varierar ju alltid.

IMG_3418.JPG

IMG_3389.JPG
Till min glädje träffade vi flera andra kompisar från I2IF som jag saknat och inte sett på ett tag.
Blodsockret hade legat fint inför loppet.
När det va dax och klockan slog 18.30 åt jag en banan och två dextrosol. Jag
dubbelkollade blodsockret med min blodsockermätare. Det låg perfekt på 4,9mmol/l .
Vi som cyklade den längre tempobanan startade med 1 minuts mellanrum.
Under ett kort tempolopp som det här på knappt 20km har man inte tid att äta/ dricka under loppet så det är extra viktigt att ha blodsockret bra inställt, och det hade jag fått till idag. En perfekt racedag helt enkelt!

Jisses va kul det va och vilken härlig känsla att cykla det fortaste man förmår och va helt slut efter målgång.
Jag fick några kort av Per Vall som nästan visar hur härligt det va en tisdags sensommarkväll på Värmlandsseriens tempolopp 2 september.
Modige Noah i full fart på sin nya cykel

IMG_3440-0.JPG
Jag blir omkörd av snabba klubbkompisen Carina

IMG_3442-0.JPG
Efter målgång visade CGM ett fortfarande perfekt värde 5,2mmol/l , vilket visar att jag haft bästa utgångsläge att cykla snabbt. Ett förhöjt blodsocker gör att man blir seg och ger inte musklerna energin de behöver.
Endorfinglad som jag va glömde jag att ta extra insulin efter loppet, och som ni kan se på CGM kurvan, sticker blodsockret i vanlig ordning upp efter färdig träning/tävling.
Det verkar som de flesta diabetiker behöver reglera med insulin efter hård aktivitet men givetvis är blodsocker och insulindoser mycket individuellt.

IMG_3416.JPG
Vill uppmuntra er andra att också va modiga och tänka
”Kör bara kör”
Ni kommer bli förvånade över er själva!!!

IMG_3447-2.PNG

Om challengediabetesblog

Diabetiker sen 1989 som älskar långdistansträning och vill ta igen för träning jag missat och inte vågat ta för mig av tidigare på grund av min diabetes. Visa alla inlägg av challengediabetesblog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: