Motivation

Hur hittar man den? På Wikipedia finns svaret på allt..

”Motivation is the driving force that causes the flux from desire to will in life. For example, hunger is a motivation that elicits a desire to eat”

20140717-131241-47561904.jpg
”Motivation är det psykologiska kännetecken som väcker en organism till handling mot ett önskat mål och lockar fram, kontrollerar, och upprätthåller vissa målriktade handlingar.

Till exempel en individ som inte har ätit, känner hunger, och som en respons vid ätande minskas hungern. Det finns många sätt att närma sig motivation. Psykologiskt, beteendemässigt, kognitivt, och socialt.[1] Det är den avgörande faktorn vid att sättandet och uppnåendet av mål, och forskning visar att individer kan påverka sina egna nivåer av motivation och självkontroll.[2]

Enligt olika teorier kan motivation vara rotad i ett grundläggande behov av att minimera fysisk smärta och maximera njutning, eller det kan inkludera specifika behov såsom att äta eller vila, eller ett önskat objekt, mål, tillstånd av varande, ideal.”

I söndags hade vi vänner över på brunch på vår nybyggda altan.
Vi kom in på löpning och motivation. Jag tror jag behöver lite hjälp för att hitta motivationen att komma igång med löpning igen eftersom det är jobbigast med andningen och flåset efter krånglet med luftvägarna. Jag drar mig för att utsätta mig för det eftersom det känns så obehagligt.
Vår hurtiga, rara granne erbjöd sig att börja jogga med mig runt Hammarsudde, en vacker och inspirerande 6 km runda i området.

Vi gav oss iväg lite senare på eftermiddagen.
Så trevligt att jogga, prata och väcka motivationen!
Efter ett par km smalnade vägen och underlaget byttes från grus till en smal stig med grenar. Ovan som jag är att springa, både på ojämnt och jämnt underlag, vrickade jag till foten på en hal gren.
Det värkte i foten men jag fortsatte att springa så att den inte skulle svullna upp innan jag kom hem och kunde linda den.
Istället för motivation har jag alltså en fot som ser ut som en elefants 😝

20140717-130341-47021649.jpg
Pratade med min kompis Anna som är sjukgymnast och hon föreslog att jag skulle cykla istället för att jogga på foten för att hålla i gång cirkulationen och få ner svullnaden.

Medan foten läker tänkte jag att det borde va bra att förbereda motivations jobbet och piffa till cyklarna. På ”Biltema” finns massor av bra verktyg och rengöringsmedel.
Jag har lånat verktyg av en klubbkompis men passade på att köpa mig egna idag.

20140717-131124-47484422.jpg
Nu är alla cyklarna rena och fina 😃

Simma funkar också ok med foten!
Nattsimmade med min bror i sommarljumet spegelblankt vatten.
För er andra fryslortar kan jag säga att det inte är läge med hel våtdräkt längre. Phu, alldeles för varmt även för oss!
Nu har jag antagit utmaningen att simma minst 500 m varje dag i en vecka. Det ska tydligen hjälpa massor att komma igång med ”open water swim”/ utomhussim om man gör det ofta och en lagom lång sträcka.
Skönt att ha små mål. Det motiverar iallafall mig. Träna med andra och boka upp träning är ett bra tips! Och såklart snygga och sköna träningskläder 😉

20140717-211533-76533174.jpg

20140717-211532-76532860.jpg

Hoppas ni alla njuter av sommaren och för er som inte testat så är simning faktiskt fantastiskt att ägna sig åt i värmen. Crawl, ryggsim och benspark.
Håll i en simplatta, badring eller något annat som flytet. Sparka med benen från höfterna.
Grymt bra träning för benen!

Om challengediabetesblog

Diabetiker sen 1989 som älskar långdistansträning och vill ta igen för träning jag missat och inte vågat ta för mig av tidigare på grund av min diabetes. Visa alla inlägg av challengediabetesblog

11 responses to “Motivation

 • Madeleine

  Kul inlägg! Vore gött att hitta motivation till att börja träna NU 😉 puss

 • diabetikernsdrom

  Snygga träningskläder hjälper alltid 😉 Själv har jag precis börjat cykla landsvägscykel och beställde ett par snygga cykeltröjor, ett måste på landsvägarna.

  • challengediabetesblog

   Ja visst gör det 😀 alltid!!!
   Färgglatt är bra.
   Åh du kommer bergis älska landsvägscykel 👌
   Har du nån bra väska att ha telefon, bs mätare och gott att äta i?
   Ha så kul!!!

   • diabetikernsdrom

    Jag har en liten väska på ramen för mobil, bs mätare och dextrosol, men bananen går inte riktigt i så jag ska köpa en lite större. Har även två hållare för flaskor, en för vatten och en för Festis eller annan söt dryck. 🙂 Kan lägga upp bild sen. Tack tack 🙂

   • challengediabetesblog

    Ja en bra väska är viktigt!!! Jag har haft vätskeryggsäck med sportdryck i om jag ska cykla långt 😃 ja skicka bild tack 😊 ska lägga upp bilder på mina bra väskor. Ha en skön cykelvecka!!

 • Vivianne

  Hej, en fråga du som har pump.
  Hur mycket diabetes saker o insulin skulle du packa för en vecka utomlands? (Varmt land)
  Använder du kylfodral? Fler än ett?
  Jag tänkte om man behövde sprida ut allt i annans väska också.

  Byter du till penna eller tycker du det funkar bra med pump?
  Behövs kylfodral till pumpen?
  Oj..många frågor nu..

  • challengediabetesblog

   Heeeej! Jag använder min pump och har ibland med en lånepump om man ska till ett avlägset land. Packar insulin till pumpen och pennor, lång- och korttidsverkande pennor ( daily dose/ engångs doser) i kylfodral.
   Jag har alltid alltihop i handbagaget. Det har aldrig varit något problem när man berättar att man är diabetiker men om du har ett intyg från fin läkare kan du ju va helt 100% säker på att det inte blur något tjafs i säkerhetskontrollen. ( jag reser ganska mycket och har aldrig behövt visa mitt intyg)
   Har aldrig haft kylfodral till pumpen. Inte ens när jag rest i Thailand 40 grader i skuggan. Däremot får man byta ut insulinet oftare. Hjälpmedel har jag så att jag ska klara mig hela resan i mitt handbagage och sen brukar jag ha en extra laddning i resväskan som jag checkar in. Svångrem och hängslen 😉

   Vart ska du åka? 🙂
   Ha så kul!!! Kram

 • Vivianne

  Har du dubbelt av kylfodralen också? Jag menar när du sprider risken. Dubbelt, i bagaget.

  Hur många kanyler skulle du ta för en vecka.
  I normala fall går åt ca tre för mig i vecka. ( tänkte 30 för att vara på säkra sidan. 10 i min väska,10 hos maken och 10 i bagaget).
  Overkill? 🙂

  • challengediabetesblog

   Jag har bara insulin i handbagaget och det har jag järnkoll på. Ev nån penna i bagaget. Du kan ju använda kylklamp med tidning runt och lägga i en kasse med insulin om du inte har fler kylväskor för insulin.

   Ha def kanyler, bs stickor och insulin så du klarar dig i handbagaget om väskorna kommer bort. Har du plats för 30 stycken kanyler? Jag brukar ha med dubbelt så många kanyler som jag brukar använda.

   Insulinet klarar ju solen så badvatten är inga problem som jag märkt. När jag badar jacuzzi hemma tar jag dock alltid av den för där är det ju alltid över 37grader. Lägger den bredvid och går upp och tar nån enhet under badet om jag badar länge. Samma om jag kopplar ur pumpen när jag badar. Många pumpar är ju inte vattentäta heller. Ha en skön dag!!!

   Skickat från min iPhone

 • Vivianne

  Badar du med pumpen utomlands? Eller är man rädd att vattnet är för varmt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: