Målinriktad träning eller inte?

Jag måste erkänna att jag just nu inte är nått vidare duktig på målinriktad träning.. Det finns ju så mycket kul att träna och jag vill inte missa massa kul!

På senare tid tränar jag mest kortare träningspass fast jag är en fan av långdistans. Kortare men mycket mer varierad träning än jag gjort tidigare. Jag har pass på gymmet ”Optimal träning ” och där erbjuds högintensiva 25 minuterspass tex intervallcirkelträning, kettlebells eller cykelintervaller. De där passen är jättekul och så mycket lättare att hinna med i vardagen. 

Och lite styrketräning gör ju verkligen så mycket för kroppen.. Ryggont på morgonen är puts veck 😃 Speciellt kul är tisdag och torsdags passen tillsammans med härliga arbetskompisar på Optimal då vi tränar högintensiv styrketräning GRIT Strengt och danspass Sh’Bam ( ja det är sant.. Jag har tränat dans utan att ha åsamkat någon nån skada ☺️) 

   

 

Måste man välja en sorts träning och upplägg för att lyckas på bästa sätt? 

I längden måste man vinna på att va allroundtränad?!

Min kära vän och PT Marie, har hjälpt mig att göra en kroppsanalys, Sk ”Body scanning” där man med hjälp av ultraljud kan se hur kroppen är uppbyggd. Hur mycket vatten, muskler fett och eventuellt ohälsosamt fett man har. Vilket bra träningsmorot!   

    

Den här säsongen vill jag satsa mest på cykel …och vänja på löpning försiktigt igen för att undvika överbelastning på fötterna. Och jag ska ta lite paus från simningen. Jag tänker bara simma när jag känner för det. Har en hel del mental träning framför mig för att simningen ska locka igen. Sist jag simmade va på ”Laguna Phuket Triathlon” i Thailand i November och efter det kan jag inte förmå mig att plocka upp simträningen igen. Kanske blir bättre när man kan simma utomhus igen ✊

Som jag har längtat… Och i påskhelgen va det äntligen dax för årets landsvägscykel premiär utomhus. Blåsigt men strålande väder och en svettig snabb  30km runda.  En fantastisk känsla av frihet är för mig förknippad med att cykla racer. Idag cyklade jag och äldsta sonen Noah samma tur. Så kul att kunna träna tillsammans 😃

 

Jag bestämmer mig nu för att varierad träning är okey i år. Tävlingslicens i cykel beställd och i morgon ska jag anmäla mig till sommarens tävlingar och aktiviteter. Längtar!!!☀️☀️☀️

Om challengediabetesblog

Diabetiker sen 1989 som älskar långdistansträning och vill ta igen för träning jag missat och inte vågat ta för mig av tidigare på grund av min diabetes. Visa alla inlägg av challengediabetesblog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: