Ääääääntligen kan man åka riktiga skidor i Värmland.

Det satt långt inne men äntligen fick vi stabilt, riktigt kallt väder och lite snö❄️
Bra för oss skidåkare, härligt för alla barn som har lov och väldigt bra för mina leder 😊

Jag är så fantastiskt glad för att få förfrågan i år igen om att va med i
”Ski Team Novo Nordisk” , ett sammansatt skidlag med diabetiker typ 1, som ska få proffshjälp på alla sätt, för att kunna genomföra Vasaloppet Öppetspår 2015 😃
Ska bli väldigt kul att träffa teamet och träna skidor ihop!!!

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ff9/52935570/files/2014/12/img_6425.jpg
Jag har tränat endel rullskidor, lite stakmaskin och mage/rygg styrka för att förhoppningsvis lägga in mer stakning på de 9 milen, men snöbristen har oroat mig för man får inte det riktiga ”skid-tränings-suget” som behövs förrän marken är vit.

1100m perfekta skidspår finns nu på Kalhyttansskidstadion i Filipstad.
Vi va många som skyndade dit för premiär åk. Jag ville aldrig ge mig åka, men försökte komma ihåg att första turen ska va lagom lång. Temperaturen sjönk när solen försvann och mörkret kom, bitande -18 grader när jag iallafall fått ihop 16km.
Äntligen äntligen är min skidsäsong igång 😃

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ff9/52935570/files/2014/12/img_6400.jpg
För att kunna träna skidliknande träning oftare har jag skaffat ett par nya skridskor. Sjön är täckt med fin is, perfekt för skridskoåkning och med stavar kan man ju stak-träna på sjön också.

Hoppas ni alla får möjlighet till sköna uteaktiviteter under jul- och nyårshelgen!

✨Önskar er ett fint avslut på året! ✨

Om challengediabetesblog

Diabetiker sen 1989 som älskar långdistansträning och vill ta igen för träning jag missat och inte vågat ta för mig av tidigare på grund av min diabetes. Visa alla inlägg av challengediabetesblog

2 responses to “Ääääääntligen kan man åka riktiga skidor i Värmland.

 • vrangpelle

  Och imorgon har vi 1500 m åkbara spår i Forshaga. 400 m var klara igår och provade idag. Min åttaåriga D1 provade sina första riktiga skidor och flög fram 20 varv. Helt slut men överlycklig och ett nöjt ”jag var inte låg på hela tiden, pappa”

  • challengediabetesblog

   Jihoooo va härligt att höra!!!!! Jag tycker alltid att det är svårast att få stabilt blodsocker när det är första gången man testar en aktivitet.. Som om kroppen behöver vänja sig. Så det va extra kul att höra om din son 😃 Vi ses i Forshaga snart då! Säg till om du känner igen mig där!!!
   Toppen med 1500m 👍👍👍
   Vi åkte i Filipstad idag 2000m spår.
   Gott nytt år!!! 🎉🎉🎉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: