Förbereda sig…

Nu är det tävlingsförberedelser och uppladdning som gäller fram till söndag. Hoppas att vi vant kroppen vid värmen!!!

Är så otroligt glad att jag har CGM (kontinuerlig blodsocker mätning) för annars vet jag inte HUR jag skulle ens ha en chans att hålla blodsockret i schack.
Varje gång man äter sticker blodsockret rakt upp eftersom det är så mycket snabba kolhydrater i maten här och basdosen är sänkt på grund av värmen. Efter någon timme visar CGM att blodsockret sjunker jättefort igen genom två pilar nedåt och den där känslan av att va darrig och inte ha kontroll kommer när det sjunker fort, även om blodsockret ibland landar ok efter några timmar.

IMG_5684-1.JPG
Igår hyrde vi kajaker och paddlade med hela familjen utanför Ao Nang och Railay beach. Otroligt mycket skojigt att titta på. Båtar och kajaker med glada, vinkande människor, fina fiskar i det klara vattnet, klippor som kryllade av färgglada krabbor och konstiga fåglar. Man kände inte förrän vi va påväg tillbaks hur trött man va i armarna.

IMG_5604.JPG

IMG_5619.JPG
Jag har simmat nästan alla dagar, i havet och i hotellpoolen, och känslan har varit riktigt bra. Det känns lättare när vattnet är varmt och ljust.
Jag försöker att koncentrera mig på mental träning och positivt tänk.
Träna ben med simplatta i vattnet är perfekt benträning i värmen.

Innan frukost har jag joggat, kört backintervaller eller tränat på crosstrainer och de sista dagarna har det känts bättre trots värmen som stiger mot 34 grader i skuggan redan klockan 9.00

IMG_5301.JPG
Cyklat har det inte blivit så mycket av men idag är vi framme på Phuket och jag hämtade ut cykeln jag ska hyra, en ”TREK Madone 2.1”, på Karon beach, södra Phuket.
Jag har med mina egna trampor och tempostyret men hjälmen lämnade jag hemma med tron om att jag kunde hyra en här.
Tyvärr fanns det ingen hjälm så imorgon blir det att leta vidare i sportaffärer. Inte heller fanns det nån cykel att hyra för klubbkompisen Bosse.
Håll tummen nu för att vi hittar hjälm och cykel imorgon.
Istället för att cykla i den hårda trafiken blev det en skön tuk-tuk tur tillbaka till hotellet på Kamala beach.

IMG_5694.JPG
Jag och Bosse sprang lite korta intervaller på stranden när världens ösregn och åska bröt ut. Här är det snabba väder vändningar minsann.

IMG_5730.JPG

IMG_5705.JPG
Skönt att ha sista träningspasset gjort inför tävlingen på söndag.
Ska bli så kul!!! 😃
Imorgon är det äntligen igång. Briefing kl 12 och pasta party…

IMG_5732.PNG

Om challengediabetesblog

Diabetiker sen 1989 som älskar långdistansträning och vill ta igen för träning jag missat och inte vågat ta för mig av tidigare på grund av min diabetes. Visa alla inlägg av challengediabetesblog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: