Idag har jag kört en SUPERSPRINT

Jag har haft en tokigt härlig tävlingsdag idag på I2IFs comeback av ”Görslitet”
Underbart kul att kunna tävla igen!!!
Alla ni som funderar på att sätta upp ett mål och anmäla er till nån tävling..
Gör’t!!! Ni kommer inte ångra er.
Den fantastiska känslan att ta ut sig maximalt och korsa mållinjen är oslagbar! Och känslan går att leva på ett bra tag 😃

Idag deltog jag i en ”Supersprint”
400m simning, 20km cykel och 5 km löpning. Det är den kortaste triathlondistansen och här är farten hög. Jag föredrar och tror mig vara bättre på långa distanser där man istället för snabb ska va uthållig.

110 startande på sprintdistansen varav 34 damer och den längre ”Olympisk distans” (1500m simning, 40km cykel och 10km löpning) hade 35 startande. Fantastiskt kul med så många deltagare!

Jag vaknade med lite högt blodsocker 15,4mmol/l
Åt min vanliga frukost men tog lite extra insulin till.
Jag fick ned blodsockret till 11,2 vid incheckning av cykeln och mätte 8,9 vid sista testet innan start.
Mitt målvärde är 6,0mmol/l vid start och då vet jag att jag presterar som bäst.
Jag va så glad att träffa mina träningskompisar igen efter ”sommarlovet”
Vi hade våra nya klubbdräkter på oss och va taggade till tusen.
Här är alla I2IF som körde Supersprint

IMG_3021.JPG
Vattnet va varmt 21 grader varmt så många skippade våtdräkten för att spara tid vid T1 ( byte till cykel)
Jag använde halv våtdräkt för att få lite flythjälp och bättre vattenläge.
Simningen va lite läskig med masstart och min andnöd, men det va ett lugnt vatten och många funktionärer på plats. Jag kom upp ur vattnet i den senare hälften av simmare med en känsla av ”Jag överlevde, nu är det bara det skojiga kvar”

IMG_2977-0.JPG

IMG_2959-0.JPG

IMG_2961-1.JPG
Jag kände mig tung i kroppen när jag sprang ur vattnet och upp för backen till växlingsområdet där jag bytte om för cykelturen.

IMG_2974.JPG
Cykelbanan va fantastisk kul och kuperad med sköna backar som jag ville skrika i av lycka.
Cyklade i kapp min dåliga simning och kände mig stark med den tredje bästa damcykeltiden.

IMG_2965.JPG
Jag snabbade på i T2, växlingsområdet till den avslutande löpning. Struntade i att testa mitt blodsocker och litade på kroppen när jag tog några fler klunkar saft och sprang iväg på mina ”stockar” till ben.
När man tränar triathlon så lägger man in ”brick-pass” ( kombinerad cykel-löpträning) innan tävlingssäsongen för att undvika den här känslan när man går från cykel till att använda helt andra muskler vid löpningen.
Löpbanan va tuff när man va trött med mest uppförsbackar i två varv. Energin fick man av den härligt hejande publiken. Jag kunde inte förmå mig höja farten för att jag va för otränad idag. Kondis är en färskvara och det långa uppehållet sätter spår.
Jag är otroligt nöjd med tävlingen när jag sprang in i mål som 6a med ett blodsocker på 5.8 mmol/liter!!!

IMG_2958.JPG
På eftermiddagen hejade vi på klubbkompisar som tävlade den olympiska distansen. Jag och min familj fick hjälpa till som funktionärer vid målgången. Elton fick hänga medaljerna runt halsen medan vi andra passade på att ta av tidtagningschippet.
Gissa om Elton va glad att få ta emot klubbkompisen Carina som vinnare i damklassen ✌️Starkt och imponerande inför helgens Ironman i Kalmar.
Vilken tävlingsdag! Så många fantastiska tävlande, klubbkompisar och funktionärer det varit idag. Inte ens jag kunde springa fel 😉

IMG_2999.JPG
Andningen och blodsockret funkade bra idag och jag känner mig så taggad att träna igen efter en avkopplande sommar. Ibland behöver man ta en paus och ladda om. Tack min underbara familj och vänner för stöd och pepp idag! ❤️
Ikväll har jag laddat batterierna med en pizza och kommer sikta in mig på nya mål. ( Förlängd bolusdos i två timmar till pizzan funkade perfekt )

IMG_3016.JPG

Om challengediabetesblog

Diabetiker sen 1989 som älskar långdistansträning och vill ta igen för träning jag missat och inte vågat ta för mig av tidigare på grund av min diabetes. Visa alla inlägg av challengediabetesblog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: