Jag är med cykel igen Jippiieee!!!

Det där med att hitta rätt cykel, en snygg, snabb och framförallt bekväm cykel, har varit himlans jobbigt och tagit upp mycket tid och energi i veckor men efter idag är jag övertygad om att letandet är över och träningen mot mitt mål kan fortsätta 😃Äääääääääääntligen!  Tack Andre på Pcyklopat.se för service, råd och supporten ❤️

Jag är helt såld på min Merckx Mourenx 69 ✨ döpt efter cykellegenden Eddy Merckx med 525 vunna lopp! 1969 vann han Tour de France sträckan från Luchon till Mourenx med 8 minuter!!! Hans största seger enligt honom själv.

 

Ja jisses det va skillnad i känslan att cykla tyckte jag! 

Premiärturen blev på Värmlandsseriens GP lopp i Arvika. En 2,6 km lång varvbana som vi körde 10 varv på. Annorlunda och där med svårt att veta hur man ska ta hänsyn till diabetesen. Det är omöjligt att hinna tillföra kolhydrater under cykelloppet så blodsockret måste hålla sig bra för att orka köra för fullt. Blodsockret va 9,1 vid incheckningen så jag tog 1 enhet extra, ångrade mig lite och drack lite juice. Startade med 8,3 mmol/L i blodsocker. Lite högt för att kunna prestera optimalt.

Det är lite läskigt att svänga runt konerna i hög fart och utan att bromsa för mycket.  Svängarna börjar yviga men brukar bli bättre och tightare för varje varv. Med min Mourenx va det ännu roligare och så mycket lättare att svänga tight. Tjohoo! 

Blodsockret höll sig jämnt hela loppet och i mål 7,6  Det är när man gör sånt man inte är van att göra som jag tycker att det är svårast att ha diabetes eftersom man inte är förberedd på hur blodsockret reagerar. 

I spurten på motvindsrakan kände jag att jag satt perfekt på cykeln, hon är stabil och all kraft går ner i pedalerna. Ska bli spännande att testa ”Morran” uppför också 😍

 

Jag och klubbkompisen Carina innan start

 
  


   
 

Visst ser det roligt ut? GP är nog det skojigaste lopp jag vet på cykel! Speciellt nu när tighta svängar är lättare ❤️

 

 

   

Om challengediabetesblog

Diabetiker sen 1989 som älskar långdistansträning och vill ta igen för träning jag missat och inte vågat ta för mig av tidigare på grund av min diabetes. Visa alla inlägg av challengediabetesblog

5 responses to “Jag är med cykel igen Jippiieee!!!

 • Madeleine

  Vad kul att du gillar din nya fina cykel👍
  Så snabb å cool du ser ut!! Gud så svårt m Blodsockret och att veta hur du ska reagera😁Heja dig!! Vann du😊?👏👏puss💖

  • challengediabetesblog

   Åh ni måste med och kolla på GP lopp så kul att både cykla och totta på! Cykeln va grym och jag kom först! 💪😃 I Värmlandsserien får man poäng efter placering i olika lopp och nu fick jag några till poäng till min ledning. Nästa lopp är tempo lopp 4 augusti! Kram och tack!!! Tycker du ska testa cykel du med 😘 skojigaste som finns!

  • challengediabetesblog

   Jaaaa den är så grym. Skön, snygg och snabb 👌 träligt att behöva bryta om blodsockret blir lågt eftersom man inte kan äta något under ett GP lopp. Det va toppen att blodsockret höll sig stabilt 👍
   Jag kom först igår och fick mer poäng till Värmlandsserien 😃 Glad!!!

 • Rose-Marie

  Vilken fin cykel😍!
  Hoppas den kändes toppen, att ni kommer att ha många fina stunder tillsammans❤️.
  Du är fantastisk med blodsockret som en ständig utmaning, bra kämpat💪!
  Kram kusinen😘!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: