Dag 2, La Roche-en-Ardenne to Saarbrücken

Jag delar rum med min vän och reskamrat Josefin Palmén. Vaknade imorse av Josefins glada telefonalarm och insåg att det är sant!
Jag är här på mitt livs äventyr!
Jippiieejjääj!

Idag fick vi en ganska lång dag, 205km och 1368 höjdmeter klättring.
Vi cyklade genom tre länder, startade i Belgien (Ardennerna) och cyklade söder över in i Luxenburg innan vi avslutade med en sträcka över tyska gränsen till Saarsbrucken.
Vi bjöds på vacker stadsmiljö och cyklade delar av sträckan
‘Liege – Bastogne – Liege‘ – av de äldsta och tuffaste sträckorna för proffscyklister.

dag2

Vi insåg att det är svårt att cykla hela teamet tillsammans hela tiden eftersom alla är så olika i form och har olika förutsättningar.
Team Blood Glucose snabbaste killar, Simon Strobel och Pierre-Louise har inga som helst problem med att hänga med i proffsteamet ”Novonordisk” klunga. Det va en vacker syn att se dem susa fram bland de vita dräkterna.

novonordisk4

Jag och Simon Picking, som jag mötte på träningslägret i Loughborough i maj, är väldigt jämna. Vi bestämde oss för att fortsätta att köra ihop och att alltid vänta in varandra.
En annan tanke som slog oss idag är att försöka korta av stoppen och göra ALLT för att få ordning på vårt svängande blodsocker. Vi visste sedan innan att det tar några dagar att få ordning på blodsockervärdena, men en dag som idag när blodsockret svänger mellan 2,3 och 26 tar för mycket på krafterna.
I vanlig ordning stiger blodsockret fort när vi stannar vid depåstoppen och för att äta lunch, för att sedan sjunka i raketfart igen efter någon timmes cykling. Flera av oss hade även problem med att få upp blodsockret igen när det blir riktigt lågt, under 3.0
Vi måste försöka jämna ut våra blodsockerkurvor för att kunna bemästra cykelturens uppförs- och nedförsbackar på bästa sätt!
Tack och lov för att vi har CGM på oss så att vi utan att stanna kan se hur vårt blodsocker beter sig när vi cyklar. Vi lär oss hela tiden av våra CGM mätare. (Blodsockermätaren som vi har via en sensor på armen som sänder signaler till insulinpumpen och ett Dexcom ”stand alone system” som vi har lättillgängligt i cykelväskan)
Det är ovärderligt att kunna prata och tipsa varandra i teamet!
Jag har basdosen inställd mellan -90% och -60% och tar hälften av bolusdosen när jag äter under dagen.

dag2simonica

Idag cyklade vi i drygt 12 timmar innan vi nådde hotellet.
När vi kommer fram ska vi väga oss igen och lämna in våra Garmincykeldatorer och mottagaren från Dexcom G5 som vi också har på armen) för nedtankning.
Allt vi äter, i kolhydrater, fett och proteiner ska vi skriva ner i en app i våra nya SONY Ericsson telefoner.
Det kommer med säkerhet att bli svårt att hinna uppdatera bloggen varje dag men jag skriver så ofta jag kan!

Om challengediabetesblog

Diabetiker sen 1989 som älskar långdistansträning och vill ta igen för träning jag missat och inte vågat ta för mig av tidigare på grund av min diabetes. Visa alla inlägg av challengediabetesblog

2 responses to “Dag 2, La Roche-en-Ardenne to Saarbrücken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: