Experiment cykeltur

Idag va det perfekt cykelväder, dvs det regnade och blåste inte som det gjort i veckan. Blev sugen på att susa fram och lyssna på min nya spellista på högsta volym. Samtidigt kunde jag börja experimentera med basdosen insulin i pumpen och färdkost.
Jag testade Klarälvsbanan,
90 km bilfri asfalt på en gammal, nedlagd banvall, från Karlstad till Hagfors. Banan lämpar sig för cykel, vandring, inlines och rullskidor.

Ett riktigt semestertips för det måste va jättemysigt att cykla den och stanna vid cafe’er, loppisar och bondgårdar som finns efter vägen.
http://www.klaralvsbanan.se/

Jag startade cykelturen med pumpen inställd på -40% och blodsocker 15,7 efter att precis ätit mat och tagit bolusdos ( insulin till mat)

När jag kom fram till starten av Klarälvsbanan efter 30 min lugn cykling va blodsockret 12,5
Jag åt en banan, som innehåller 20g kolhydrater

Efter en timme hade blodsockret sjunkit till 8,5 och va fortfarande sjunkande, det ser jag genom pilar på min pump. Jag drack en god smoothie i tetra, 23g kolhydrater (grymma att ha med på cykeltur)

Efter 90 minuter stabiliserade sig blodsockret på 7,7 och jag började dricka av energidrycken som innehåller 72g kolhydrater

Efter två timmars cyklande låg
blodsockret på 8,5och jag drack Sportdryck och åt 2 druvsockertsblettet, 8g kolhydrater

Efter två och en halv timme 8,0 i blodsocker och jag drack ur det sista av mina två flaskor med 1,5 liter hemmamixad energidryck.

Efter 3 timmar va jag framme i Uddeholm efter 10 mils cykel. Blodsockret hade sjunkit till 6,7 och jag knaprade två druvsocker, 8 g kolhydrater, och cyklade vidare mot en mer kuperad sträcka. Klarälvsbanan är helt flack och innehåller inte ens en enda liten uppförsbacke.

Efter några bra träningsbackar och totalt 12 mil låg mitt blodsocker på 4,5.
Jag blev upplockad med bil och åt ett knippe bananer precis när min pump började pipa och varna för lågt blodsocker. Under cykelturen hade jag ätit 142g kolhydrater.

Med facit i hand skulle jag ha ätit mer kolhydrater i slutet av cykelturen eller kanske sänkt basdosen insulin på pumpen.
Det gäller att experimentera mera! 😃

20130629-013053.jpg

20130629-013152.jpg

20130629-014548.jpg

Om challengediabetesblog

Diabetiker sen 1989 som älskar långdistansträning och vill ta igen för träning jag missat och inte vågat ta för mig av tidigare på grund av min diabetes. Visa alla inlägg av challengediabetesblog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: