Det finns mycket konstigt..

Under de 6 år som jag har haft insulinpump har jag aldrig haft problem med hudinfektioner där man sätter fast pumpen på kroppen. Jag kan ärligt säga att jag ofta slarvat med att tvätta insticksstället.
Ibland (ofta på höst och vår) har jag blivit lite överkänslig mot tejpen på infusions settet och tvättat med en tuss ”skinprep” där jag ska sticka mig. Skinprep blir som blir som en hinna och skyddar huden.
Nu kommer jag aldrig slarva mer med att tvätta med spritlapp där jag sticker mig!!!

20140111-132824.jpg
Tror det hela började med att jag fick ett litet sår på benet som blev rött och svullnade upp. I samma veva började infusionsettet, där man fäster insulinpumpen på kroppen, att klia och när jag bytte insticksstället fick jag en rodnad efteråt.
Jag flyttade insticksstället men det fortsatte att klia. När jag tog bort det gamla infusionsettet rann det ut mycket blod och var.
Det blev en hård kula, stor som ett plommon efteråt. Jag la spritförband på ( inte mer komplicerat än en sprittuss fastsatt med ett plåster över såret)

20140111-133132.jpg
När jag ringde diabetescentrum tog de allvarligt på problemet eftersom infektionen lätt kan sprida dig så att man inte kan ha insulinpumpen på sig. Jag fick en akuttid och efter att en läkare konstaterat stafylokocker i såren fick jag penicillin utskrivet.
Läkaren tyckte att jag skulle ligga lågt med träningen i 3-5 dagar eftersom man ändå inte får ut något av att träna med en bakterieinfektion i kroppen.

20140111-133233.jpg
Nu har jag bytt sida för infusions settet och pumpen. Hoppas att infektionen hålls i schack och inte sprider sig!!!
Yes Dr! Lugn träning i några dagar…

Ha en fantastisk helg i snön!
Tjohoo!!!!

20140111-133516.jpg

Om challengediabetesblog

Diabetiker sen 1989 som älskar långdistansträning och vill ta igen för träning jag missat och inte vågat ta för mig av tidigare på grund av min diabetes. Visa alla inlägg av challengediabetesblog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: