Planering och kontroll

För att få ihop lite träning i helgen då vi ska till Stockholm på namngivningscermoni och träffa mina barndomsvänner med familjer, bestämde jag mig för att ställa klockan på 06.00 och sticka ut på härlig cykeltur med racern ☀🚴💨
Vaknade flera gånger i natt av att min pump med CGM ( kontinuerlig glukosmätning ) pep och vibrerade hysteriskt. Sockret va högt, jättehögt, över 22 i blodsocker. Jag korrigerade trött med extra insulindoser för att få ner sockret så jag kunde genomföra morgonträningen. Vaknade tillslut kl 05.00 av att insulinpumpen skrek, tjöt och vibrerade för att blodsockret istället va för lågt. Darrig/skakig och orkeslös (känslan som kommer med lågt blodsocker) tog jag mig upp till kylskåpet och drack mjölk, åt druvsocker och två bananer innan värdet stabiliserade sig och jag kunde ge mig iväg.
Av detta har jag lärt mig att SLUTA äta plockgodis!!!! Glukoshalten är totalt omöjlig att styra efter godis eftersom det är så svårt att dosera med insulin till godis.
Jag var jättetrött i musklerna under hela cykelturen och va glad att va tillbaks hemma efter 1 timme. Inte kul!
Tog kort på min pump med CGM för att visa hur min glukoskurva såg ut i natt och på morgonen när jag kom tillbaks hem. Ligger värdet över det röda strecket eller under det blå så varnar pumpen.

20130601-222701.jpg

Om challengediabetesblog

Diabetiker sen 1989 som älskar långdistansträning och vill ta igen för träning jag missat och inte vågat ta för mig av tidigare på grund av min diabetes. Visa alla inlägg av challengediabetesblog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: